TikTok се отказа от  своите планове за търговия на живо в Европа и САЩ

Сега мрежата се фокусира само върху Великобритания

TikTok се отказа от  своите планове за търговия на живо в Европа и САЩ | StandartNews.com

TikTok се отказа от  своите планове за търговия на живо в Европа и САЩ, съобщи Financial Times. Мрежата тества пазаруването на живо в Обединеното кралство от края на миналата година, започвайки с мултибрандово събитие, наречено „On Trend“ миналия декември, но не привлече голяма публика и не предизвика много продажби, а някои от създателите, участващи в ранните проекти на TikTok Shop, се отказаха. TikTok планираше да пусне Shop в Германия, Франция, Италия и Испания и се надяваше да стартира в САЩ по-късно тази година, но сега е фокусиран единствено върху това да направи продукта успешен в Обединеното Кралство.

Онлайн пазаруването на живо, водено от създатели и влиятелни лица, е огромен бизнес за собственика на TikTok, ByteDance. Douyin, китайската версия на TikTok, която също е собственост на ByteDance, смяташе тези продажби на живо да се превърнат в огромни културни събития, които носят голяма печалба бизнес както за търговци на дребно, създатели, така и за платформи.

Засега няма много очаквания, че моделът за електронна търговия на живо ще работи навсякъде. Разбира се, QVC и Home Shopping Network някога имаха огромен успех в САЩ и все повече и повече потребители купуват продукти през Instagram, TikTok и YouTube, но много платформи се опитаха да накарат пазаруването на живо да работи и никоя досега не е успяла. Плюс това, тъй като социалното пазаруване продължава да расте, ще бъде жестока.

Все пак TikTok продължава да бъде център на културата и тук огромен брой хора прекарват времето си. Няма съмнение и за ангажираността на TikTok към идеята: компанията изгражда и тества специализирани пазаруващи преживявания повече от година и в момента тества раздел TikTok Shop в приложението в Индонезия. Ако някоя компания може да накара социалното пазаруване на живо да работи извън Азия, това вероятно е TikTok.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай