Threads достигна 100 млн. потербители

Само през първите два часа той достигна 2 милиона потребители

Threads достигна 100 млн. потербители | StandartNews.com

Новото приложение Threads на Instagram вече надхвърли 100 милиона потребители, което означава, че достигна крайъгълния камък драматично по-бързо дори от ChatGPT. Чатботът на OpenAI премина целта след два месеца, но Threads, който стартира едва в сряда, стигна до там за няколко дни. 

 Threads се превърна в хит почти веднага. През първите два часа той достигна 2 милиона потребители и стабилно се изкачи оттам до 5 милиона, 10 милиона , 30 милиона и след това 70 милиона. Стартирането е „далеч над нашите очаквания“, каза изпълнителният директор Марк Зукърбърг в петък.

В понеделник Зукърбърг каза в публикация в Threads, че растежът е „предимно органичен“. 

Потребителите не само се регистрират, но и публикуват. Според шефа на Instagram Адам Мосери Meta цели да замени Twitter, и компанията няма да насърчава активно политиката и тежките новини в платформата, но в крайна сметка това може да се окаже мястото, където хората избират като базирана на разговори платформа за социални медии. 

Въпреки че числата не са пряко сравними, към миналия ноември, Twitter имаше около 260 милиона монетизируеми ежедневни активни потребители, според туит от собственика Илон Мъск по това време. Съвсем наскоро The Wall Street Journal съобщава , че е казал на рекламодателите, че има около 535 милиона монетизируеми месечни активни потребители. Външните данни показват обаче, че трафикът на Twitter е в низходяща тенденция през последните месеци. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай