Нова функция на колите Tesla пести нерви и щети за шофьорите 

Колите ще могат да сканират пътя за дупки да регулират окачването

Нова функция на колите Tesla пести нерви и щети за шофьорите  | StandartNews.com

Най-новата софтуерна актуализация на Tesla включва функция, която може да предотврати много повреди по долната част на автомобила — и може би някои щети на водача, съобщава Electrek. Нововъведението ще позволи на превозните средства на Tesla да сканират пътя за дупки и да регулират окачването, за да омекотят ефекта от неравните пътища.

Собствениците на Tesla могат да активират новата функция, като изберат „Comfort“ под настройката Adaptive Suspension Damping. Но новата функция може да зависи от това къде се управлява превозното средство - което означава, че може да не е достъпна за всяка дупка и пукнатина на пътя. „Тази корекция може да се извърши на различни места, в зависимост от наличността, тъй като превозното средство изтегля груби данни от пътна карта, генерирани от автомобили на Tesla“, се посочва в бележките към изданието.

Трябва да се отбележи, че актуализацията на софтуера не е приложима за автопилот или пълно самоуправление. Според Мъск Tesla работи върху система, която да създаде карти на дупките, но тази функция все още е в процес на разработка. Все пак автоматичните настройки на окачването са важни и тази функция може да предотврати много щети на превозното средство, които иначе биха били неизбежни за шофьорите.

Актуализацията също така включва зелена светлина, която за да помогне в борбата с разсейването на водача. Тази нова функция може да помогне за елиминирането на инциденти или поне да не предизвика гнева на шофьори, чакащи зад вас.

Electrek отбелязва, че функцията за зелена светлина ще работи само с превозни средства, които са оборудвани с хардуерен компютър 3.0, известен също като компютър за самостоятелно управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай