Tesla се готви за голямо разширяване на фабриката в Берлин

Екологични групи  се противопоставят на разширяването

Tesla се готви за голямо разширяване на фабриката в Берлин | StandartNews.com

Tesla се стреми да разшири производството в германската фабрика за автомобили, като кандидатства за разширяване на границите на строителството на имота. Германската медия rbb24 твърди, че Tesla предвижда разчистване на още 70 хектара от над 172 акра земя, за да направи място за разширяване на фабриката си.

В момента Tesla притежава около 300 хектара земя в имота, който се намира в Бранденбург.

„Необходимите мерки за опазване на горите и видовете се изпълняват или вече са изпълнени. Подготвя се заявление за разширение.”, се казва в съобщение.

Екологичните групи  се противопоставят на разширяването, а от Асоциацията за природа и ландшафт в Бранденбург заявяват, че Tesla не контролира настоящото производство и има прекъсвания в операциите, които представляват риск за хората и околната среда.

Tesla планира да разшири фабриката на север, за да освободи място за повече производствен капацитет, който в момента е около 250 000 автомобила годишно.

Разширяването трябва да означава и значително увеличение на служителите. В момента Tesla има около 7000 души, като цифрите се очаква да бъдат по-близо до 12 000, когато производството достигне пълен капацитет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай