Tesla отложи производство на Cybertruck за началото на 2023 година

Продажбите ще започнат 2 години по-късно, отколкото обяви преди време Илон Мъск

Tesla отложи производство на Cybertruck за началото на 2023 година | StandartNews.com

Tesla ще отложи старта  на производството на Cybertruck от края на 2021 г. до 2023 година. Това съобщават източници на компанията пред медии. Производителят възнамерява да направи промени в характеристиките и функциите на пикапа. Първоначалните прогнози на Илон Мъск бяха, че той ще започне да се произвежда и респективно предлага на пазара до края на настоящата година.

Отлагането не изненадва специалистите, запознати със ситуацията. След като бе представен Cybertruck, Tesla не обяви нищо повече за него. Всички нейни фабрики са заети с производството на вече поръчани електромобили. На лице са съмнения и за някои от компонентите на пикапа. Според запознати те не биха преминали одобрението на регулаторните органи в САЩ и ЕС.

Информацията за отлагането дойде по време на обявяването на печалбата на Tesla за последното тримесечие. Освен това се забелязват и промени в сайта за поръчка на Cybertruck. Там от конкретна дата, на която първите поръчали пикапите си ще ги получат, в момента вместо дата стои - „производство наближава“.

Преди официалното пускане на пазара на Cybertruck, вероятно ще има още една премиера и на негова пазарна модификация.  Именно по време на това събитие всички ще видят превозното средство в неговия финален вид.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай