Тесла намали цената на някои версии на Model 3 и Model Y

Компанията не достигна очаквания обем продажби

Тесла намали цената на някои версии на Model 3 и Model Y | StandartNews.com

Тесла намали цената на някои версии на Model 3 и Model Y в САЩ, след като компанията не достигна очакванията си за пазара.

Началната цена за Model 3 е посочена на 38 990 долара на уебсайта на Tesla, което е спад от 40 240 долара преди. Model 3 Long range падна от $47 240 на $45 990, a Model 3 Performance - до $50 990 от $53 240.

Спортният Model Y Performance на Tesla сега започва от $52 490, което е спад от предишна цена от $54 490.

От края на миналата година Tesla започна да намалява цените на колите си по целия свят в опит да стимулира търсенето на фона на опасенията относно забавянето на потребителските разходи на пазари като САЩ и Китай и с нарастването на конкуренцията в областта на електрическите превозни средства.

Tesla редовно променя цените на колите си, особено на най-големите си пазари в САЩ и Китай.

Но последният кръг от намаления на цените идва само няколко дни след като Tesla отчете доставки за третото тримесечие на 435 059 автомобила, което не отговаря на очакванията на анализаторите и отбелязва спад спрямо предходното тримесечие.

Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, не крие желанието на автомобилния производител да преследва по-големи обеми над по-големи маржове тази година .

Tesla все още се стреми да достави 1,8 милиона автомобила тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай