Tesla иска да увеличи производството на електромобили в Берлин до един милион годишно

Компанията започна да произвежда електромобили в околностите на Берлин в края на 2021 г. и се надяваше до края на следващата година да увеличи производството до 5000 електромобила седмично

Tesla иска да увеличи производството на електромобили в Берлин до един милион годишно | StandartNews.com

Tesla не се отказва от надеждата да запази средногодишното производство на електромобили на ниво от 50% и да се стреми към годишно производство от 20 млн. автомобила до 2030 година. В този смисъл решението за увеличаване на капацитета на германския завод до 1 млн. електромобила годишно изглежда съвсем логично и Tesla сега работи по одобряването на плана с германските власти.

Компанията започна да произвежда електромобили в околностите на Берлин в края на 2021 г. и се надяваше до края на следващата година да увеличи производството до 5000 електромобила седмично. Всъщност тя завърши миналата година със седмично производство от 3000 автомобила, миналия месец го доведе до 4000, а крайъгълният камък от 5000 електромобила ще бъде надминат в обозримо бъдеще. В момента производството в германския завод е официално одобрено за до 500 000 електромобила годишно, но Tesla вече гледа по-далеч, като започва да преговаря за увеличение до 1 милион автомобила годишно.

Това съобщава германското издание RBB, като се позовава на неотдавнашните документи за одобрение, представени от компанията пред съответните германски агенции. Уточнява се, че увеличението на производителността ще бъде постигнато, без да се увеличава площта на завода. Възможно е неотдавнашното решение да не се сглобяват батерии, базирани на клетки тип 4680, в Германия да позволи на компанията да пренасочи част от производствените си площи към електромобилите. В заявлението се посочва, че Tesla също така няма да се нуждае от допълнителна вода, за да удвои производството на електрически автомобили в Германия. Това би трябвало да успокои природозащитниците и да ускори процеса на одобрение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай