Telegram въведе възможност за приемане плащания в криптовалута

Функцията работи и в Русия, Индонезия, Виетнам, Египет и други държави, в които използването на криптовалути за плащания за стоки и услуги е забранено със закон

Telegram въведе възможност за приемане плащания в криптовалута | StandartNews.com

В месинджъра Telegram се появи инструментът Wallet Pay, който ви позволява да приемате плащания в криптовалути: биткойн, Toncoin (TON) и Tether USD (USDT). Този инструмент е разработен от екипа на Wallet bot и се интегрира в ботовете и услугите на Telegram.

Приемането на плащания в криптовалути е достъпно в повечето държави по света - изключенията са САЩ и държавите, включени в черния списък на Специалната група за борба с изпирането на пари (FATF): Иран, Мианмар и КНДР. Функцията работи и в Русия, Индонезия, Виетнам, Египет и други държави, в които използването на криптовалути за плащания за стоки и услуги е забранено със закон.

Представител на екипа за разработване на Wallet bot заяви, че са получили "няколкостотин" заявления от потенциални потребители на Wallet Pay, но пълноценното ѝ внедряване все още е възпрепятствано от липсата на функцията KYC (Know your customer), така че все още не може да се говори за начало на работата.

През 2018 г. блокчейнът TON започна да работи в Telegram, но беше решено да се откаже от въвеждането на собствена криптовалута в платформата през 2020 г. поради претенциите на американските власти - разработването му беше продължено от общността TON Foundation. През март ботът Wallet получи поддръжка за стабилната монета USDT - преди това работеше само с биткойн и TON.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай