T-Mobile придобива Mint Mobile

Сделката е за 1,35 милиарда долара

T-Mobile придобива Mint Mobile | StandartNews.com

T-Mobile купува Mint Mobile, бюджетният мобилен оператор, в който дял има и Раян Рейнолдс. T-Mobile обяви, че сделката се оценява на до 1,35 милиарда долара и е следствие на усилията на T-Mobile да изгради своето поделение за предплатени телефони.

Придобиването трябва да приключи по-късно тази година и включва 39 процента в брой и 61 процента покупка на акции на компанията майка на Mint, Ka'ena Corporation. Цената обаче може да се промени, тъй като зависи от представянето на Mint.

След като сделката приключи, основателите на Mint Дейвид Гликман и Ризван Касим ще се присъединят към T-Mobile, за да продължат да управляват марката, която според T-Mobile „ ще работи като отделна бизнес единица“. Междувременно Рейнолдс също ще остане част от марката на Mint и „ще продължи да изпълнява творческата си роля от името на Mint“.

Придобиването може да позволи на T-Mobile да си върне клиентите, които загуби, когато продаде Boost Mobile

T-Mobile започна да обмисля придобиването на Mint Mobile през януари, след като изкупи някои от своите конкуренти в течение на няколко години. През 2013 г. придоби бюджетния превозвач MetroPCS и най-вече обяви плановете си да се слее със Sprint през 2018 г. за 26 милиарда долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай