T-Mobile планира да освободи 5000 служители

Съкращенията ще засегнат до голяма степен корпоративните и бек-офис служители

T-Mobile планира да освободи 5000 служители | StandartNews.com

T-Mobile обяви, че планира да освободи 5000 служители, или около 7% от общия си персонал, през следващите пет седмици.

Съкращенията ще засегнат до голяма степен корпоративните и бек-офис служители, които са „предимно дублиращи“ други роли и ще намалят средните управленски слоеве на компанията. Компанията също така планира да намали разходите си за „външни работници и ресурси“, но нейният персонал за търговия на дребно и „грижа за потребителите“, който работи директно с клиентите, няма да бъде засегнат.

Съкращенията на T-Mobile идват след месеци на масови съобщения за съкращения в редица други технологични компании – включително Microsoft и Meta – докато фирмите се борят с несигурна икономическа среда.

В последния си тримесечен отчет за печалбите миналия месец T-Mobile отчете спад на продажбите с 2,5% на годишна база, а нетните нови клиенти са спаднали леко спрямо същия период на предходната година, въпреки че отчете рекордно нисък отлив на клиенти и ръст на печалбата. 

T-Mobile планира да уведоми служителите, които ще бъдат съкратени до края на септември. Засегнатите служители ще получат обезщетения въз основа на позицията си, възможност за придобиване на акции, достъп до услуги за преход в кариерата и други предимства. Компанията не планира допълнителни, масови съкращения на служителите в обозримо бъдеще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай