Super Heavy на SpaceX беше транспортиран до орбиталната стартова площадка

Полетът може да бъде реализиран през следващия месец

Super Heavy на SpaceX беше транспортиран до орбиталната стартова площадка | StandartNews.com

Ускорителят от следващо поколение Super Heavy на SpaceX беше транспортиран до орбиталната стартова площадка на нейната площадка на Starbase в Бока Чика, Тексас преди първия си статичен тест, използващ всичките 33 от неговите двигатели Raptor.

Пътуването до стартовата площадка се състоя в четвъртък и дойде 10 дни след като SpaceX получи разрешение от Федералната авиационна администрация (FAA) да продължи с подготовката за изстрелване след продължителен екологичен преглед.

SpaceX сподели няколко снимки на масивния кораб, който е с височина 70 м, но ще се увеличии до 120 м, когато второстепенният Starship бъде поставен отгоре.

Статичният пожарен тест включва закрепване на ракетата за многократна употреба на земята, преди да запали двигателите й за кратко време, за да се провери дали превозното средство функционира правилно.

Въпреки че SpaceX вече е извършил статичен огнев тест на малък брой двигатели Raptor на Super Heavy, тепърва предстои да запали всичките 33 едновременно.

Ако всичко върви добре и FAA предостави на SpaceX окончателно разрешение за изстрелване, компанията може да изпрати космическия кораб на първия си орбитален тестов полет в края на юли или началото на август .

В крайна сметка SpaceX иска да използва Starship за мисии с екипаж до лунната повърхност. SpaceX е една от редицата търговски космически компании, които работят с НАСА по нейната програма Artemis, инициатива, която поставя началото на нова ера на човешко изследване на космоса с посещения с екипаж на Луната и вероятно Марс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай