Странен бъг след последния софтуерен ъпдейт на iPhone 14 Prо

По време на зареждане се появяват мигащи ленти по екрана

Странен бъг след последния софтуерен ъпдейт на iPhone 14 Prо | StandartNews.com

Някои потребители на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max са се сблъскали със странен проблем, който се изразява в появата на зелени и жълти ивици при включване на смартфона. Във форумите на Reddit и други онлайн ресурси се появиха свързани съобщения от собственици на смартфони Apple.

В една тема в Reddit десетки потребители на iPhone 14 Pro съобщават, че при включване на устройството на екрана се появяват една или повече зелени или жълти ленти. В някои случаи тези ленти мигат за няколко секунди, след което изчезват и устройството продължава да се зарежда.

Някои потребители са се свързали с поддръжката на Apple и са получили информация, че проблемът не е резултат от хардуерна повреда, а е причинен от софтуерен бъг в iOS 16. Съобщава се, че жълтите и зелените ивици са започнали да се появяват при зареждане на някои от флагманските смартфони на Apple след инсталиране на актуализацията iOS 16.2, въпреки че в някои случаи подобна ситуация е наблюдавана и при смартфони с iOS 16.

Един потребител на Reddit, позовавайки се на инженер на Apple, съобщава, че компанията в момента работи по софтуерна поправка на споменатия проблем. Представители на компанията все още не са коментирали въпроса.

В момента Apple тества iOS 16.3 с разработчици и членове на публичната програма за бета тестове. Въпреки това пускането на тази актуализация се очаква едва в началото на следващата година. Възможно е Apple да пусне непланирана актуализация на софтуера, за да отстрани проблема с прозиращия екран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай