SpaceX разгръща още интернет сателити Starlink

Компанията изведе нови 49 от своите сателити на ниска околоземна орбита

SpaceX разгръща още интернет сателити Starlink | StandartNews.com

Малко след новината, че SpaceX подготвя широколентова услуга Starlink Premium в допълнение към стандартния абонамент, компанията изведе още 49 от своите сателити на ниска околоземна орбита.

След изстрелването, състояло се този четвъртък, SpaceX вече има повече от 2000 сателита, като продължава да изгражда своето съзвездие и да разширява широколентовата си услуга от космоса до повече държави. През януари компанията разкри, че в момента има 145 000 потребители в 25 държави.

Новата услуга Starlink Premium ще предлага скорости до 500 mbps, но няма да е никак евтина. Клиентите ще трябва да платят депозит от 500 щ. долара, който може да бъде възстановен, както и такса от 2500 щ. долара за антената и рутера. След това се изисква месечна вноска от по още 500 щ. долара.

Това е много повече от стандартната интернет услуга Starlink, която от стартирането си през октомври 2020 г. изисква депозит от 99 щ. долара, 499 щ. долара за хардуера и месечна такса за услугата от 99 щ. долара.

По-скъпият вариант гарантира скорости на изтегляне от 150 mbps до 500 mbps, като латентността е едва 20 милисекунди. Стандартната услуга, от друга страна предлага скорости на изтегляне между 100 mbps и 200 mbps "на повечето места", като латентността също е обявена на 20 милисекунди. Хората, които поръчват Starlink Premium в момента, могат да очакват комплектът, който включва по-голяма чиния от стандартната, да бъде доставен през второто тримесечие на тази година, обявява SpaceX на своя уебсайт.

Освен по-бързи скорости, допълнителната цена ще осигури и "подобрена производителност при екстремни метеорологични условия" и "приоритетна поддръжка 24 часа в денонощието", така че ако живеете на отдалечено място с екстремен климат и разполагате с пари - Starlink Premium може да се окаже доста добро решение.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай