Собственици на Tesla ги използват за добив на криптовалути

След модификация превозното средство може да докарва до 800 щ. долара на притежателя си

Собственици на Tesla ги използват за добив на криптовалути | StandartNews.com

Индийски създател на съдържание в YouTube преди време показа как благодарение на своя Tesla Model 3 от 2018 г. успява да изкара по около 800 щ. долара всеки месец. Оказва се че след като видели какво прави той, редица от притежателите на електромобили на марката взели пример и започват да „копят“.

Добивът на цифровите валути е процес, който изисква голяма изчислителна мощ и електричество. Машини по целия свят допринасят, за създаването на нови токени и валидацията на транзакции на вече съществуващите монети. Процесът се осъществява чрез специални софтуери, изчисляващи сложни математически уравнения. За да се включат в него потребителите трябва да имат компютър и най-важното – електроенергия.

Благодарение на софтуер и лаптоп, включен в електромобила, притежателите на скъпите превозни средства  започват т.нар. копаене, за което е необходимо много електричество. Решаващото в случая е, че за притежателите на Tesla то е безплатно, когато те са на станциите за зареждане на компанията. Идеята е да се използва токът от тях, вместо доста по-скъпото домашно електричество. Същото обаче се отнася и за редица безплатни зарядни станции, предлагани от хипермаркети, летища и други автомобилни представителства.

Свързването на лаптопа с колата е лесно и става чрез входа за запалката, но някои стигат дори по-далеч като включват няколко машини в своя електромобил.  Други направо използват бордовия компютър на Tesla за добив на валутите, включвайки графични карти директно към автомобила. Недостатъкът на този начин е, че така гаранцията на колата отпада, но това изглежда не спира множеството ентусиасти.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай