Сините отметки на Twitter се появиха на акаунтите на починали личности

Хаосът в социалната мрежа се задълбочава

Сините отметки на Twitter се появиха на акаунтите на починали личности | StandartNews.com

Дни след като Twitter на Илон Мъск изчисти сините отметки от VIP потребители и видни организации, те се появиха отново в акаунтите на редица високопоставени фигури, много от които веднага подчертаха, че не са искали или не искат новата значка за потвърждение.

Сред тях са рапърът Lil Nas X, The New York Times, учения Нийл де Грас Тайсън, журналиста Кара Суишър и дори легендарния сатиричен акаунт @dril.

Подобни отметки се появиха и в акаунтите на починали публични фигури като Боб Сагет , Кърсти Али и Барбара Уолтърс. Това само допринесе за нарастващия хаос в Twitter и подчерта как Мъск е помогнал за подкопаването на стойността на синята отметка точно в момента, в който той залага на него, за да помогне за увеличаване на приходите от абонаменти за своята компания след огромен спад в основния й рекламен бизнес, пише CNN.

През уикенда много високопоставени хора обявиха – с очевидно отчаяние – че те също са били „наказани“ със значки за потвърждение. Някои, включително актьорът Криси Тейгън, съобщават за трудности при опит да премахнат отметката, опитвайки се да променят екранните си имена, за да изчезнат. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай