Самсунг пускат умен часовник

Самсунг пускат умен часовник | StandartNews.com

Сеул. С цел да изпревари конкуренцията, Samsung ще открие новия сезон с няколко големи иновации. Една от тях ще бъде умният часовник на компанията, който ще бъде представен на 4-ти септември, съобщава агенция Bloomberg.

Часовникът Galaxy Gear ще е с операционна система Android. Онлайн изданието SamMobile допълва, че компанията вече има и патент, който загатва за евентуалната визия на устройството.

Макар и да няма гаранция, че регистрираният в края на май патент отговаря точно на бъдещия Galaxy Gear, данните разкриват интересни детайли. В единия край ще има два сензора, познати от всички Galaxy телефони. Данните намекват още за наличие на USB порт, микрофон и говорител. За сега няма информация около функционалните възможности на устройството.

Патентът разкрива и, че е възможно часовникът да използва гъвкав дисплей, който ще му позволява да се увива около китката, но и да се "изпъва" напълно за по-удобна работа с джаджата, когато се свали от ръката. Според информация на Bloomberg обаче, първият Galaxy Gear няма да използва такъв дисплей, но инженерите на Samsung действително работят и по такова устройство, което може да се използва за следващото или по-следващото поколение на часовника.

Все пак може смело да се предположи, че то ще се свърза по безжичен път със смартфона на потребителя и ще му позволява да ръководи поне част от неговите функции без да го докосва. Очаква се постепенно да има и специални приложения, които да са пригодени за часовниците от този тип.

По време на мероприятието на 4-ти септември, което ще бъде част от изложението IFA 2013 в Берлин, Samsung ще представи и още нови устройства. Сред тях се очаква да бъде и нов "фаблет" - Galaxy Note 3, който ще е с още по-голям дисплей и по-мощен хардуер. Към новостите ще бъде добавен и поне един таблет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай