Samsung обещава да постигне нетни нулеви въглеродни емисии до 2050 г

Koмпанията ще инвестира 5 милиарда щатски долара през следващите седем и половина години

Samsung обещава да постигне нетни нулеви въглеродни емисии до 2050 г | StandartNews.com

Samsung пое ангажимент да постигне нетни нулеви въглеродни емисии за цялата компания до 2050 г. и ще похарчи 5 милиарда щатски долара през следващите седем и половина години, за да се случи това. Въпреки че плановете му вероятно не са толкова агресивни като тези на Microsoft, които преди това обещаха да бъдат отрицателни въглеродни емисии до края на десетилетието, компанията възнамерява скоро да приложи промени, така че отделът му за Device eXperience (DX) да произвежда нетен нулев въглерод до 2030 г.

Подразделението DX на Samsung обхваща бизнеса с потребителска електроника, включително операциите за производство на мобилни устройства и дисплеи, и е отговорно само за 10 процента от емисиите на парникови газове през 2021 г. Междувременно бизнесът с чипове и компоненти на компанията, който често е най-големият производител на пари, е отговорен за 90 процента от 17,4 милиона тона парникови газове, изхвърлени миналата година.

Ясно е, че трябва да се свърши много работа, за да може бизнесът му с производство на чипове да бъде нула. Едно от нещата, които компанията планира да направи, е да разработи технологии, които могат значително да намалят газовите странични продукти от производството на полупроводници. Samsung също планира да инсталира пречиствателни съоръжения в заводите си за производство на чипове. В допълнение, компанията ще разработи технологии за улавяне и оползотворяване на въглероден диоксид, които могат да овладеят въглеродните емисии от нейните полупроводникови съоръжения, да ги съхраняват и след това да ги превърнат в използваем източник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай