Революция от Dell. Разглобяем лаптоп (ВИДЕО)

Технологичният производител вече разполага с готов модел

Революция от Dell. Разглобяем лаптоп (ВИДЕО) | StandartNews.com

Истинска технологична революция направи Dell, след като миналата година представи Concept Luna - концепция за устойчив дизайн при лаптопите, който би позволил лесно подменяне и преизползване на компоненти. 

Технологичният производител вече разполага с готов модел на лаптоп, съставен изцяло от модулни компоненти, който може да бъде разглобен напълно в рамките на само 30 секунди. 

За разглабянето не са нужни отвертки или други подобни инструменти, а само една малка джаджа, подобна на карфица за отваряне на SIM контейнер в смартфон, предаде lifestyle.bg.

Сглобяването се случва също толкова лесно и бързо, като всеки отделен компонент “кликва” на място и не се налага да използваме много сила. 

В случая Dell демонстрират Concept Luna с 13-инчов лаптоп, но модулният дизайн би могъл да се приложи и при по-големи или по-малки лаптопи. 

Още по-интересното е, че чрез този дизайн на хардуера инженерите на Dell са успели да спестят доста място, което би могло да се ползва охлаждащи вентилатори. 

Това от своя страна би позволило и използването на по-мощни процесори и чипове без риск от прегряване. 

Най-важното обаче е, че модулната концепция позволява на всеки потребител съвсем сам да отстранява и заменя повредени компоненти, както и да преизползва стари такива. 

Така ще се спестят средства от ремонти и поддръжка, но ще се редуцират сериозно и количествата електронни отпадъци, тъй като потребителите ще могат по-лесно да ъпгрейдват и по-дълго да ползват устройствата си, казват от Dell. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай