Ръката става дистанционно

С гривната MYO сърфирате в интернет, играете, управлявате телевизора

Ръката става дистанционно | StandartNews.com

Уникална джаджа, която ще промени изцяло начина, по който взаимодействаме с мобилните устройства, създаде Тhalmic Labs. Името й е МYO. Това е гривна, която използва електронните импулси от тялото и сензори за движение, за да управлява компютри, телевизори, лаптопи и всякакъв друг вид електронни продукти. Магията на джаджата се състои в уникалната технология, разработена от компанията.

Благодарение на гривната само с едно движение на ръката може да управлявате презентации, да играете, сърфирате в интернет, зареждате музикални парчета, стартирате видео клипове и много др. Самият съосновател на Apple Стив Возняк не скри похвалите си към продукта. Той го определи като впечатляващ и сподели, че няма търпение да го види на пазара.

Любопитното е, че MYO е толкова прецизна, че може да усети движението дори преди да сте помръднали ръката си. Причината за това е, че мускулите се активират много преди реалния физически жест и така джаджата предусеща вашата следваща стъпка, преди да сте я направили.

Технологията, на която е базирана MYO, позволява да се засичат движения по два начина. При първия тя разпознава промени в позицията на всеки отделен пръст. В същото време, сканирайки позицията на ръката ви, устройството индикира за дори най-малката й ротация във всички посоки.

Гривната също така използва уникална On/Off жестова команда, която я включва и респективно изключва, и индикира с вибрация, за да разберете какъв е статусът й в даден момент. Вероятно най-голямото предимство на джаджата в допълнение към технологията, с която работи, е фактът, че е съвместима с всички популярни платформи. Независимо дали имате компютър или лаптоп с Windows OS и Mac OS X, или устройство с Android OS и iOS, ще може спокойно да си взаимодействате с тях чрез MYO.

Хардуерните компоненти на джаджата включват процесор ARM, зареждаща литиево-йонна батерия и Bluetooth 4.0 модул с ниска консумация на енергия, който позволява да я свързвате с множество периферни устройства. МYО е проектирана така, че размерът й да е удобен за използване от всеки човек, без значение с каква големина е ръката му.

В момента гривната е поръчана от над 25 хил. потребители, като техният брой продължава да нараства с интензивни темпове заради невероятните й възможности. Цената на уникалната джаджа е 115 евро. Тя е достъпна в два цвята - сив и черен, а следващата вълна от доставки стартират в началото на 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай