Push-in технология спестява до 50% време и гарантира 100% устойчивост към вибрации

Eaton доказва предимствата чрез множество практически и лабораторни изпитвания

Push-in технология спестява до 50% време и гарантира 100% устойчивост към вибрации | StandartNews.com
  • Eaton доказва предимствата чрез множество практически и лабораторни изпитвания

Актуални тенденции показват, че push-in клемите ще заместят пружинните клеми в следващите няколко години. Причините за това са, че push-in технологията спестява до 50% време и гарантира 100% устойчивост към вибрации. Тази технология днес най-често се използва при изграждане на контролния панел на машини и окабеляване на устройствата. Push-in продуктите на Eaton, водеща компания за управление на електрозахранването, правят системите за окабеляване по-бързи, по-опростени и по-безопасни във всички етапи от срока на експлоатация на електрическите табла.

Какви са предимствата на Push-in технологията?

Високата добавена стойност на технологията се дължи на международната сертификация, лесната и бърза работа с нея, ниските разходи и доказаната надеждност и устойчивост.

За разлика от конкурентните технологии, push-in клемите са единствената технология на свързване, която позволява монтаж без инструменти при условие, че се използват здрави проводници или краищата на кабелите са обработени. Проводникът може да бъде поставен и свързан само с една ръка, което е високо ценено от специалисти в областта. Това предимство води до значително спестяване на време за работа – до 50%. Освен това push-in клемите нямат нужда от поддръжка, което е още едно доказателство за високата им ефективност.

След проведени тествания от независима лаборатория за изпитвания, се потвърди високото ниво на надеждност на електрическата връзка на push-in клемите. Те бяха изпитани в най-различни неблагоприятни условия – висока температура, пръскане със сол. По време на транспортиране компонентите също са подложени на всякакви различни удари и вибрации. Резултатите показаха, че push-in клемите отговарят на критерия за устойчивост на вибрации и удари на IEC 61373/10.2011 и гарантират сигурност в дългосрочен план.  

Освен всичко изброено дотук, push-in клемите се отличават със завидна механична безопасност. Това се затвърди от тестване, в което проводниците са подложени на непрекъснато увеличаване на силата, докато не бъдат изтръгнати от клемата. Здравината на този модел клеми се дължи на дизайна им, при който силата на затягане на проводника се увеличава до определена граница, пропорционално на приложената към него сила.

Друго предимство на push-in технологията е това, че тя е международно одобрена и може да се използва за сглобяване на стартери на двигател, одобрени по UL тип E с помощта на съответните аксесоари. Независимо дали става въпрос за международни одобрения, тип захранване, монтаж или размер – всички тези фактори вече са независими от избора на технология на свързване. Подмяна на устройството е също доста улеснена.

Днес има ясна тенденция към все по-широкото използване на push-in технологията и изместване на конкурентните решения. Предимствата, които тя има по отношение на спестяване на време, работа без инструменти и надеждност на контактите, са много атрактивни за специалистите и са невиждани при конкурентите.

Пълна информация за push-in технологията е налична на уебсайта на Eaton. Детайли за предимствата ѝ е предоставена в техническата документация „Как да направим окабеляването по-ефективно от началото до края“, която е достъпна за изтегляне отново на уебсайта. Там са и резултатите от различните изпитвания, проведени от независими експерти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай