Птичката спира да чурулика. Илон Мъск ще промени логото на Twitter

Мъск също така стартира потребителска анкета в Twitter за "Смяна на цвета по подразбиране на платформата на черен"

Птичката спира да чурулика. Илон Мъск ще промени логото на Twitter | StandartNews.com

Новият собственик на Twitter Илон Мъск заяви в неделя в официалния си акаунт на платформата за микроблогове, че Twitter вече ще има различно лого - изображението на птица ще бъде заменено със символа "Х". "И скоро ще се сбогуваме с марката Twitter и постепенно с всички птици", съобщи милиардерът.

Мъск също така стартира потребителска анкета в Twitter за "Смяна на цвета по подразбиране на платформата на черен", като я предшества с фразата "Paint it black" (боядисайте я в черно). "Ако тази вечер бъде публикувано достатъчно добро лого на X, утре ще го пуснем в световен мащаб", продължи Мъск. "Това е всичко, но не и X", добави той върху илюстрация на емблематичното лого със силуета на птица, но на черен фон.

Мъск извърши "основен ремонт" на Twitter, след като придоби услугата за 44 млрд. долара в края на октомври 2022 г., включително значителни съкращения на персонала, които се отразиха негативно на резултатите от дейността ѝ. Нововъведенията на Мъск доведоха до отлив на рекламодатели. Този месец той заяви, че платформата продължава да има отрицателен паричен поток поради 50-процентен спад на приходите от реклама и голямото дългово натоварване. Преди това Мъск многократно предупреждаваше, че Twitter може да бъде обявен в несъстоятелност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай