Приложение за добавена реалност превръща празната къща в потенциален дом

Собствениците добиват реална представа за новия им дом

Приложение за добавена реалност превръща празната къща в потенциален дом | StandartNews.com

Израелски стартъп създаде приложение за разширена реалност (AR), което позволява на бъдещи наематели или купувачи да си представят напълно обзаведено жилищно пространство, просто като вдигнат смартфон или таблет, докато са в имота. 

Платформата SparX картографира празно пространство, използвайки собствения си алгоритъм и наслоява AR върху него. Основателят и главен изпълнителен директор на SparX Дан Лоуентал търси начин да подобри начина, по който се показват свободните имоти, след собствения си разочароващ опит да търси къща за семейството си в Съединените щати. 

Лоуентал и неговият екип в Израел и САЩ създават своята платформа, използвайки собствен алгоритъм, за да позволят на потенциалните наематели и купувачи на жилища да обзаведат имота, в който се намират, в реално време и пред очите им. 

Временното обзавеждане на празен дом включва всичко-от маса за хранене и дивани до спално бельо и хавлии – за да се придаде усещане за уют. 

Системата SparX се състои от три етапа. Първо, агентът сканира празния имот и го поставя в платформата на компанията. След това набор от обзавеждане и избор на дизайн се наслояват върху сканирания имот. 

И накрая, бъдещият купувач или наемател влиза в системата в апартамента, като използва разнообразието от предварително зададени опции за обзавеждане, за да създаде образ на това как изглежда имотът като истински дом. 

Платформата вече е възприета от водещи компании за недвижими имоти в САЩ, където всяка година се продават около пет милиона жилища. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай