Потребителите на Facebook Messenger и Instagram ще могат да провеждат видео чат под формата на аватари

Аватарите на Meta възпроизвеждат изражението на лицето и артикулацията на потребителя, което улеснява виртуалното общуване на другия човек с триизмерен модел

Потребителите на Facebook Messenger и Instagram ще могат да провеждат видео чат под формата на аватари | StandartNews.com

Meta обяви, че потребителите на Facebook Messenger и Instagram ще могат да заменят изображението си с аватар, свързан с техния профил, когато използват видеоразговори. Новата функция очевидно бележи следващата стъпка в разгръщането на екосистемата на компанията Мета-вселена.

Ако се съди по демонстрационното видео, публикувано от вицепрезидента на Meta Вишал Шах, който отговаря за проекта за метавселена, системата работи по подобен начин на функцията Memoji при обаждане чрез Apple FaceTime. Аватарите на Meta възпроизвеждат изражението на лицето и артикулацията на потребителя, което улеснява виртуалното общуване на другия човек с триизмерен модел. Функцията Meta работи с чувство за хумор - аватарът на дадено лице може да бъде заменен с изображение на котка, куче, бухал, лама или друго тотемно животно.

Друго нововъведение са анимираните стикери, базирани на аватари - те могат да се използват в разделите Stories и Reels във Facebook и Instagram, в коментарите във Facebook, както и в личните чатове във Facebook Messenger и Instagram. Meta също така заяви, че аватарите в семейството ѝ от приложения и виртуална реалност ще бъдат унифицирани до единен стандарт - те ще станат по-реалистични и потребителите ще могат да показват виртуални елементи от гардероба си. Трябва да се предположи, че компанията иска да стимулира продажбите на виртуални тоалети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай