Платените абонати на Spotify нарастват до 188 милиона

Според доклада, през второто тримесечие компанията е отчела загуба от 127 млн. долара

Платените абонати на Spotify нарастват до 188 милиона | StandartNews.com

Стана известно, че в края на второто тримесечие на тази година броят на платените абонати на популярната музикална услуга Spotify е нараснал до 188 милиона души, а броят на месечно активните потребители през отчетния период е 433 милиона души.

Оповестените данни показват, че платените и месечните активни абонати на Spotify са се увеличили съответно с 14% и 19% в сравнение със същия период на миналата година. Това е съпоставимо и с данните за първото тримесечие, когато броят на платените абонати беше 182 милиона, а на активните потребители - 422 милиона души. Компанията съобщи, че броят на активните месечни потребители се е увеличил с рекордни темпове през отчетния период, което надхвърля прогнозата ѝ.

Според доклада, през второто тримесечие Spotify е отчела загуба от 127 млн. долара, а средният приход от потребител е бил 4,60 долара, което е повече от 4,44 долара на потребител през същия период на миналата година.

В същото време компанията вижда аудиокнигите като друга област за по-нататъшен растеж. Преди това Spotify притежаваше платформата за аудиокниги Findway, която позволява на авторите да публикуват книгите си и да печелят от това. Освен това Spotify все още не е обявила цената на тарифата Spotify HiFi и датата на пускането ѝ на пазара. Възможността за слушане на музика с високо качество вероятно ще помогне на услугата да привлече нови потребители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай