От Microsoft пускат Office за Android

От Microsoft пускат Office за Android | StandartNews.com

Технологичният гуру Microsoft пусна на пазара мобилно приложение за устройства с операционна система Android, съобщиха от компанията. Програмата осигурява достъп до файлове от Microsoft Word, Excel и Power Point в облака SkyDrive, SkyDrive Pro SharePoint, като позволява и редакция на документите.

Мобилният Office за Android поддържа диаграми, анимация, графика SmartArt и фигури. Редакцията на Office файлове за Android става и в автономен режим, при липса на достъп до интернет. Приложението позволява и редакция на прикачени файлове към електронната поща.

Възможностите , които предлага Android приложението, съответстват на тези в Office за iPhone. Достъпът до функциите на Office за Android изисква абонамент за платената облачна услуга Office 365, а самото приложение е безплатно в Google Play. Абонаментът за Office 365 за домашни потребители струва $99.99 на година.

Office за Android не поддържат екраните за таблети. От компанията твърдят, че интересът на приложението е оптимизиран за мобилен телефон. В момента Office е достъпен за всички най-популярни платформи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай