Неделя,

OnePlus и Oppo отричат слуховете за намеренията си да напуснат Европа

От: Кристиан Антонов -
760
OnePlus и Oppo отричат слуховете за намеренията си да напуснат Европа
A
A
A

Напоследък OnePlus и Oppo не се справят много добре в Европа, а патентният спор с Nokia доведе до значителен спад в продажбите на устройствата на марките в региона. На този фон се появиха съобщения, че компаниите може да се оттеглят от пазарите на ЕС. Представители на OnePlus и Oppo обаче отрекоха тази информация.

По-рано медиите писаха, че Oppo се готви да напусне пазарите в Германия и Великобритания. Беше отбелязано, че въпреки интереса на европейците към смартфоните на Oppo, възвръщаемостта на инвестициите в региона е ниска и производителят на практика работи на загуба. Друг източник заяви, че Oppo и OnePlus може да напуснат пазарите на много страни от ЕС, като приключат с бизнеса си в Германия, Обединеното кралство, Франция и Нидерландия. Беше отбелязано, че засега двете марки ще останат в Испания, Швейцария, Италия и някои други страни, но това може да се промени в бъдеще.

Неотдавна OnePlus и Oppo загубиха патентния си спор с Nokia в Германия и в резултат на това двете марки вече не могат да рекламират продуктите си в тази страна. Представители на китайските марки обаче отрекоха, че възнамеряват да се оттеглят от европейските пазари.

"OnePlus няма намерение да напуска Европа и Обединеното кралство и поддържа стабилна дейност на местните пазари. OnePlus ще продължи да инвестира в Европа и да предлага на клиентите си все по-иновативни продукти и решения", заяви говорител на OnePlus.

"Oppo и OnePlus са насочени към всички европейски пазари. Имахме чудесен старт на 2023 г. с успешното пускане на някои продукти в Европа и имаме готовност за бъдещи продукти до края на годината. Както винаги, Oppo и OnePlus ще продължат да предоставят на потребителите иновативни продукти и най-добрите в класа си услуги", коментира въпроса говорител на OnePlus.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Oneplus Oppo Nokia

Още от категорията