Нови интерактивни устройства преобразяват класните стаи

Нови интерактивни екрани от технологичната компания Samsung навлизат в българската образователна система, разширявайки възможностите на учениците за писане, рисуване и визуална обработка

Нови интерактивни устройства преобразяват класните стаи | StandartNews.com

Нови интерактивни екрани от технологичната компания Samsung навлизат в българската образователна система, разширявайки възможностите на учениците за писане, рисуване и визуална обработка. Те се наричат Samsung Flip, по-достъпни са ценово от използваните до момента подобни решения и разполагат с множество функционалности. Предлагат се у нас от образователната организация Център за творческо обучение.

Моделът Samsung Flip предлага всичко необходимо за пълноценни занятия в класната стая, предоставя възможност за работа в клас и обучение от разстояние. Той комбинира гъвкави функции и интуитивна работа, регулярни подобрения и множество възможности за екипна работа. Разработен е специално за образователния пазар и предоставя отлично съотношение между цена, качество и функции.

Отличава се с бързо стартиране в режим на писане, опростен интерфейс, както и с възможност за директно изтриване с ръка.

Режими на работа

Друго съществено предимство на този модел са режимите на рисуване – екранът предлага рисуване в стил акварел и масло. Той разпознава обикновени четки за рисуване с различна дебелина и различни нива на натиск. По време на рисуване може да се използват опции за „размазване“ или „изсушаване“ на картината, както и смесване на безкрайната палитра от цветове.

Екраните Samsung Flip са много гъвкави и дават пълна свобода на писане, вмъкване, снимки на екран, фон на работния лист и обработка на визуални елементи. Позволяват вграждане на изображения и файлове, писане на бележки върху тях и бързо търсене в браузър с опция за екранна снимка и поставяне в работния лист.

Навигация на файлове

На едно устройство могат да работят едновременно до четирима души, като всички работни листи се запазват автоматично с опция за заключване на съдържанието с парола. Файловете могат да се импортират, експортират, изпращат по имейл. Към всеки Samsung Flip може безжично да се свърже компютър или мобилно устройство.

Екранът е наличен в два размера – 55 и 65 инча, като и двете версии предлагат пълен пакет от възможности за работа в клас.

55-инчовият модел се отличава със завъртане във вертикална позиция. И двата модела устройства са със здрава конструкция и стъкло, имат възможност за регулиране на осветяването и топлината на екрана за защита на очите. Те работят без забавяне – реагират в рамките на 8 милисекунди. Монтажът е бърз с възможност за вграждане плътно до стената (при двата модела) или на подвижна стойка (при 55-инчовия модел). Разполагат с три години гаранция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай