Неделя,

Нова технология позволява да принтираме OLED екрани вкъщи

От: Катерина Митева -
109
Нова технология позволява да принтираме OLED екрани вкъщи
A
A
A

Изследователи от Университета на Минесота, САЩ са разработили това, което според тях е първият напълно 3D принтиран гъвкав OLED дисплей. Те твърдят, че новата технология би позволила на хората да печатат такива екрани и у дома.

Новият подход съчетава два метода на 3D печат за отпечатване на шестте слоя, необходими за функционален дисплей. Прототипът е широк само 1,5 инча и е със само 64 пиксела. Разбира се, всяка практическа употреба ще изисква много по-висока разделителна способност, а учените също искат да подобрят яркостта.

Вероятно ще отнеме известно време, преди тази технология да се адаптира за домашна употреба. Университетът използва персонализиран 3D принтер, който струва колкото кола Tesla Model S, така че това начинание ще изисква и не малко средства.

Самото естество на технологията обаче прави подобни цели относително постижими и отваря вратата към многобройни възможности, ако и когато домашните отпечатани OLED дисплеи станат наистина практични. В допълнение, това може да ви помогне на хората да създават и различни домашни джаджи с персонализирани екрани.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията