Нов смартфон гони Apple продуктите на глобалния пазар

Влиза в топ 5 на най-голям производител на телефони в света

Нов смартфон гони Apple продуктите на глобалния пазар | StandartNews.com

От години лидерството на световния пазар за смартфони е запазено за Samsung и Apple. Но останалите позиции в Топ 5 изглежда не са гарантирани за никого. Отскоро там нахлу мощно нов играч.

Китайската компания Transsion може да стане четвъртият по големина производител на смартфони в света. В момента тя е пета, но скъсява дистанцията от четвъртия – Oppo, също от Китай.

През третото тримесечие на годината Transsion, която предлага марките  Tecno, Itel и Infinix, завладя 8,6% от глобалния пазар на смартфони, докато Oppo контролира 8,9%, по данни на IDC.

Прави впечатление, че доставките на смартфони Transsion са се увеличили с 35% през тримесечието и с подобен тем на растеж компанията скоро ще заеме четвърто място в класацията.

От началото на годината до края септември приходите на Transsion са нараснали с 20% на годишна база до 5,8 милиарда долара, а нетната печалба се е увеличила със 70%, отбелязва IDC. През последното тримесечие компанията регистрира ръст в доставките на смартфони от 35% – до 26 милиона единици, в сравнение със същия период на миналата година.

Transsion е сравнително нов играч на пазара на смартфони, известен у нас с бранда Techno. Първоначалната бизнес стратегия на компанията беше съсредоточена върху Африка, Близкия изток и Южна Азия. Тя има предприятия за смартфони в Етиопия, Индия и Бангладеш.

Миналата година Transsion завладя 40% от африканския пазар на смартфони чрез своите марки Tecno, Itel и Infinix. Компанията е лидер в Пакистан и Бангладеш. Продуктите ѝ също стават все по-популярни в бедните страни в Близкия изток.

Софтуерът на Transsion е съобразен с нуждите на клиентите в определени страни и региони. Например, системата за лицево разпознаване постига по-висока точност при потребители с по-тъмна кожа.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай