Notes в Instagram вече е достъпно в Европа и Япония

Бележките са кратки публикации с до 60 знака, които включват само текст и емотикони

Notes в Instagram вече е достъпно в Европа и Япония | StandartNews.com

Ръководителят на Instagram Адам Мосери обяви, че социалната мрежа стартира своята функция за текстови бележки за в Европа и Япония. Бележките са кратки публикации с до 60 знака, които включват само текст и емотикони и се показват над снимката на вашия профил.

Потребителите могат да публикуват бележки, като навигират до горната част на своята входяща кутия, след което избират последователите, които следват обратно, или други от съществуващия им списък „Близки приятели“.

Във видео, публикувано в неговите социални акаунти, Мосери обясни, че Европа и Япония не са включени в първоначалното пускане на Notes, тъй като Instagram трябваше да гарантира, че функцията отговаря на местните разпоредби, преди да я въведе в тези региони. Сега обаче ще достигне до всички потребители в двата нови региона.

По време на първоначалното стартиране на Notes, от Instagram констатираха, че по време на тестването хората са оценили наличието на начин да започват разговори по лек начин. Целта на функцията е да даде на потребителите непринуден и спонтанен начин да изразят себе си и да се свържат с другите.

През декември New York Times съобщи, че Meta обмисля превръщането на Instagram Notes в по-пълноценен съперник на Twitter, за да се възползва от хаоса в Twitter след придобиването от Илон Мъск. В доклада се казва, че компанията е мислила дали Notes дори трябва да бъде нейно собствено самостоятелно приложение или друга емисия в Instagram.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай