Nokia ни връща обратно в реалността с култовия модел 3210

Иконата се завръща обновена за 25-ата си годишнина

Nokia ни връща обратно в реалността с култовия модел 3210 | StandartNews.com

Това е мобилният телефон, който остави ярка следа в живота на цяло едно поколение. Сега, 25 години след първото му пускане на пазара, легендарният Nokia 3210 се завръща в няколко варианта: синьо (Scuba Blue), черно (Grunge Black) и златисто (Y2K Gold), благодарение на европейския мобилен иноватор Human Mobile Devices (HMD), производител на телефоните Nokia.

Завръщането на „глупавите“ отразява носталгията, която хората изпитват към по-простите времена отпреди ерата на смартфоните. През 2023 г. HMD удвои продажбите на емблематичния флип телефон Nokia 2660, а през 2024 г. очаква по-нататъшен ръст на пазара на телефоните с бутони.

Тези устройства предлагат решение за дигитален детокс в свят, в който почти четирима от всеки десет (38%) от хората на възраст между 16 и 24 години се притесняват, че прекарват твърде много време със смартфона си.

„Nokia 3210, една културна икона, се завръща по време на глобалния бум на „глупавите“ телефони, тъй като потребителите се стремят да балансират използването на екранното време с дигитална детоксикация.  В основата на Nokia 3210 стои простотата, която позволява на потребителите да присъстват пълноценно в реална среда. Той не е „глупав“ телефон, а забавният телефон на 2024 година“, коментира Ларс Силбербауер, главен маркетинг директор на HMD.

Nokia 3210 беше пуснат на пазара преди четвърт век. Той бързо се превърна в хит и свърза милиони хора. През 2024 г. той се завръща, само че този път фокусът е силно насочен към откъсването на хората от екраните на техните смарт устройства.

„Оригиналният Nokia 3210 заема специално място в сърцата на много потребители като един от най-продаваните мобилни телефони на всички времена. Той е идеалният продукт за пресъздаване в съвременната епоха, с оглед на силното му наследство и емблематичния му дизайн“, сподели Бен Ууд, основател на Музея на мобилните телефони.

„Nokia 3210 се счита за един от най-значимите телефони, които Nokia някога е разработвала, и е обичан от много хора, за които той е бил първият им мобилен телефон. Този модерен прочит на класическия дизайн за  неговата 25-а годишнина със сигурност ще привлече вниманието на хората“, посочи експертът.

Повторното пускане на пазара на емблематичния телефон Nokia 3210 се вписва в нарастващата популярност и своеобразното възраждане на функционалните телефони, тъй като все повече млади хора са склонни да се „изключват“ и да се отдават на дигитален детокс, за да общуват пълноценно в реална среда.

Що се отнася до Nokia 3210, тези, които искат да си починат от социалните мрежи, интернет и безкрайните приложения (независимо дали за ден, уикенд или за неопределено време), вече могат да го направят в стила от края на 90-те и началото и първите години на новото хилядолетие.  

Обновеният с мисъл за младото поколение Nokia 3210 се отличава с елегантен ретро дизайн. Той се предлага с всички основни функции, които бихте очаквали от оригинала, включително 2МР камера със светкавица (и фенерче!) и издръжлива 1450 mAh батерия, на която можете да разчитате, докато се забавлявате здраво това лято. Тъй като сме 2024 г., този път Nokia 3210 има и 4G за кристално чисти разговори.

Точно както в опияняващите години от началото на новото хилядолетие, Nokia 3210 ще бъде задължителен лайфстайл аксесоар през този летен сезон. Феновете на фестивалите няма да го изберат само заради неговата здравина и практична функционалност, а и за да покажат открояващ се личен стил. 

Тенденцията за всичко, свързано с Y2K, продължава да се засилва и, за да е в унисон със стила в края на 90-те и първите години на новия милениум, Nokia 3210 се предлага само в три смели цветови варианта, напомнящи за епохата на оригинала: Scuba Blue, Y2K Gold и Grunge Black. И накрая... Nokia 3210 нямаше да бъде Nokia 3210 без Змията, така че и тя се завъръща в обновения модел. 

Nokia 3210 – семпла елегантност и функционалност: 

  1. Дизайн: назад към ретро дизайна от 1999 г., с нотка на носталгия и обновен силует 
  2. Мощност: дълготрайната батерия с капацитет 1450 mAh осигурява работа в продължение на дни с до девет часа и половина разговори
  3. Ретро гейминг: идва със Змия 
  4. Камера: снимайте в Y2K стил с 2MP камера 
  5. Екстри: фенерче 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай