Netflix потвърждава спирането на услугата си в Русия

Компанията отказва да излъчва 20 руски федерални канала от първия и втория мултиплекс, което се изисква от действащото в Русия законодателство.

Netflix потвърждава спирането на услугата си в Русия | StandartNews.com

Стрийминг платформата Netflix потвърди спирането на услугата си в Русия. За това съобщи информационна агенция ТАСС, като се позова на изявление на компанията.

Компанията нарече тази мярка "изпълнение на изтеглянето от руския пазар", което беше обявено през март тази година. Според съобщенията услугата е чакала края на платежния цикъл, когато са приключили предварително издадените от руснаците предплатени абонаменти, за да блокира окончателно услугата в страната.

Припомняме, че преди няколко дни платформата Netflix стана недостъпна за руските потребители. Мобилните приложения на Netflix спряха да работят, както и софтуерните продукти за телевизори, компютри и уеб версията на услугата. В същото време достъпът до платформата беше възможен чрез VPN. Тогава Роскомнадзор обяви, че агенцията не е предприела никакви ограничителни мерки срещу платформата.

В началото на март Netflix обяви, че преустановява дейността си в Русия, позовавайки се на събитията около Украйна. По-рано компанията отказва да излъчва 20 руски федерални канала от първия и втория мултиплекс, което се изисква от действащото в Русия законодателство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай