Мъск продава акции на Тесла за трети път тази година

Смята се, че така той иска да финансира сделката за Twitter

Мъск продава акции на Тесла за трети път тази година | StandartNews.com

Илон Мъск е продал още 3,4 милиарда долара в акции на Tesla, според информация от Комисията по ценни книжа и борси. Мъск е продал почти 20 милиарда долара в акции на Tesla тази година, най-вече за да финансира своето придобиване на Twitter за 44 милиарда долара, пише The Verge.

Мъск се раздели с акции за 8,4 милиарда долара през април и още 6,9 милиарда долара през август. След продажбите през април той туитна: „Не са планирани повече продажби на TSLA след днес.“ След продажбите през август той отново каза, че е приключил с тях и че тези акции са били договорени, в случай че трябва да купи Twitter - по това време той беше въвлечен в съдебен процес в опит да се откаже от сделката.

Междувременно някои големи рекламодатели спряха да рекламират в Twitter поради промяната в контрола, както и след някои от коментарите и действията на Мъск по отношение на модерирането в Twitter. Twitter не е печеливша мрежа и разчита на реклама за по-голямата част от приходите си. Освен това ще трябва да плаща приблизително 1 милиард долара годишно лихва върху дълга, който Мъск е взел, за да го купи.

Един от начините, по които Мъск може да се увери, че заемите му са изплатени, независимо от рекламния бизнес на Twitter, е да ги плати сам. Уилям Кохан от Puck предположи , че Мъск сам ще плати лихвата е вероятен резултат. Но за да направи това, Мъск се нуждае от пари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай