Мъск продава акции на Тесла за близо 7 млрд. долара

Милиардерът се подготвя за делото с Twitter

Мъск продава акции на Тесла за близо 7 млрд. долара | StandartNews.com

Тъй като голяма част от богатството на най-богатия човек в света е свързано с акции на неговата компания за електрически автомобили, Tesla е част от сделката за Twitter, която Мъск не иска да сключва. Според шест декларации от Комисията по ценните книжа и Борсата на Съединените Щати, той е продал повече акции на Tesla през последните няколко дни. Това е изненадващо, като се има предвид туитът на Мъск, който казва, че не планира повече продажби, след тези за 8,4 милиарда долара през април.

Инвеститорът в Tesla Сойер Мерит изнесе в Туитър данни за дейността на Мъск между 5 и 9 август, показвайки, че той е продал 7 924 107 акции на стойност около 6,9 милиарда долара. Милиардерът отговори в Twitter, посочвайки задаващия се процес срещу Twitter, като обяснение за новия план.

Мъск продаде тези акции по-рано тази година, за да помогне за финансирането по придобиването на Twitter, но сега се опитва да излезе от споразумението. Сега Мъск казва, че има причина да се подготви за това събитие, при което Twitter ще настояватази сделка да приключи и някои партньори в капитала да не се осъществят. Ако това се случи, казва Мъск, той се опитва да избегне спешна продажба на акциите на Tesla.

Как точно ще реагират инвеститорите на съобщението, че Мъск е приключил с продажбите (отново), не е известно; въпреки това цената на акциите на Tesla остана непроменена на около 850 долара в следборсовата търговия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай