Мъск продаде акции на Тесла за близо 4 млрд. долара

Милиардерът се опитва да спаси Twitter от крах

Мъск продаде акции на Тесла за близо 4 млрд. долара | StandartNews.com

Илон Мъск е продал още 3,5 милиарда долара в акции на Tesla, според документ, подаден в Комисията по ценни книжа и борси. От ноември 2021 г., когато е била най-високата точка на цената на акциите на Tesla, той е продал акции за над 39 милиарда долара, съобщава The Wall Street Journal .

Мъск, който наскоро загуби титлата на най-богатия човек в света, за последно продаде акции за 3,4 милиарда долара. Преди това той продаде 8,4 милиарда долара през април и 6,9 милиарда долара през август. И в двата пъти той каза, че е приключил с продажбата. 

Мъск управлява своя социален медиен сайт Twitter, след като приключи сделката за придобиване на компанията на 28 октомври. Политиката му доведе до отлива на рекламодатели, а през ноември посещенията на рекламния мениджър на Twitter са намалели с 85 процента спрямо предходната година, съобщи The Wall Street Journal. През последната година като публична компания, 89% от приходите на Twitter идват от реклама. Закъсалата компания вече претърпя няколко вълни от съкращения на служители .

Twitter ще трябва да плаща около 1 милиард долара годишно дълг като част от изкупуването, а някои от банките, отпуснали заемите, се готвят да осчетоводят загуби по този дълг през това тримесечие. Един от начините Мъск да избегне фалит е лично да плати дълга на Twitter.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай