Microsoft Word вече може да вмъква текст без форматиране с проста клавишна комбинация

Microsoft се опитва да осигури подобна функционалност в цялата екосистема на Windows и със своя софтуер PowerToys

Microsoft Word вече може да вмъква текст без форматиране с проста клавишна комбинация | StandartNews.com

Microsoft добави функцията Paste Text Only (Вмъкване само на текст) в Word, която липсваше на много потребители на текстообработващи програми. Сега бързата клавишна комбинация позволява на потребителите да вмъкват неформатиран текст в документ - функция, която започна да се появява при някои бета потребители на офис пакета за PC и Mac.

Нововъведенията бяха обявени от Дженифър Джентълмен, старши програмен мениджър в Microsoft. Функцията Paste Text Only (Вмъкване само на текст) вече няма да ви кара да прибягвате до многоетапни методи при работа с текстови блокове. Комбинацията от Ctrl + Shift + V (PC) или Cmd + Shift + V (Mac) ще улеснява най-много работата.

Microsoft се опитва да осигури подобна функционалност в цялата екосистема на Windows и със своя софтуер PowerToys, който има редица други функции. Някои потребители обаче се оплакват, че той може да наруши работата на системата като цяло, "прекъсвайки" функционалността за копиране и поставяне в някои случаи.

Потребителите на Mac могат да използват приложение като Pure Paste, което по подразбиране реагира на командата Command + V, като вмъква неформатиран текст. В този случай, напротив, вмъкването с оригиналната маркировка би изисквало допълнително действие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай