Microsoft въвежда гласовия режим на Bing в Edge за настолен компютър

Чатботът в момента поддържа английски, японски, френски, немски и мандарин

Microsoft въвежда гласовия режим на Bing в Edge за настолен компютър | StandartNews.com

Microsoft въвежда гласовия режим на Bing в Edge за настолен компютър. С тази последна актуализация вече можете да задавате въпроси на чатбота на Bing, като използвате гласа си — и той ще отговаря със свой собствен глас.

Точно като функцията в мобилната версия на Edge, можете да изберете бутона за микрофон в полето за чат на Bing и след това да зададете въпроса си на глас. Чатботът в момента поддържа английски, японски, френски, немски и мандарин, но скоро се очакват и други езици.

Ходът на Microsoft да въведе гласов режим в Bing Chat на настолен компютър идва, когато компанията се стреми да прекрати Cortana на Windows по-късно тази година. Докато Cortana позволява на потребителите да използват гласови команди за настройване на таймери, създаване на напомняния, отваряне на приложения и много други, Microsoft сега насочва потребителите към Bing и неговия базиран на AI Copilot, който вгражда в Windows 11 като по-способни заместители.

Когато Windows Copilot бъде пуснат, той ще е достъпен директно в лентата на задачите, където можете да задавате общи въпроси, да обобщава съдържанието, което гледате, да коригира настройките на вашия компютър и много други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай