Microsoft тества реклами във File Explorer на Windows 11

Компанията провежда експеримент, опитвайки се да прецени успеха на такава функция

Microsoft тества реклами във File Explorer на Windows 11 | StandartNews.com

Изненадващо за редица потребители, Microsoft започна да тества реклами за някои от своите продукти в приложението File Explorer на устройства, работещи с последната версия на Windows 11 Insider build.

Новата "функция" на Windows 11 беше открита от потребител на Windows и Insider MVP, който сподели екранна снимка с рекламно известие, показано над списъка с папки и файлове на File Explorer, файловия мениджър по подразбиране на Windows.

Както е показано на снимката, Microsoft очевидно ще използва такива реклами, за да рекламира други продукти свои, например за това как да "пишете уверено в документи, електронна поща и уеб с усъвършенствани предложения за писане от Microsoft Editor".

Както можете да си представите, реакцията на повечето потребители е меко казано лоша. Някои от тях споделиха, че File Explorer е "едно от най-лошите места за показване на реклами", докато други добавиха, че това е начинът, по който трябва да се действа, ако Microsoft иска "хората да се откажат от Explorer за нещо друго".

Случката вероятно може да се обясни с това, че Microsoft провежда експеримент, опитвайки се да прецени успеха на такава функция, или с това, че компанията я е деактивирала след видимото недоволство на потребителите.

Все по-често се случва компанията да включва някакъв вид реклами в операционната сис ситема. Преди две години компанията тества реклами, прокарващи към използването на безплатните уеб приложения на Office в лентата с менюта за приложението Wordpad в Windows 10 - кампания с подобни протести на потребителите.

Компанията също така започна да показва реклами за Microsoft Edge в стартовото меню на Windows 10 всеки път, когато потребителите търсеха конкурентен браузър, като ги подканваше да изтеглят новия Microsoft Edge.

Повече технологични новини може на намерите тук.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай