Microsoft интегрира поддръжка за Android 13 в Windows 11

Мобилната операционна система Android 13 предлага нови функции, преработен потребителски интерфейс и др

Microsoft интегрира поддръжка за Android 13 в Windows 11 | StandartNews.com

Тази седмица Microsoft пусна актуализация на подсистемата на Windows за Android (WSA) в Windows 11, която беше достъпна за членовете на програмата за предварително тестване Windows Insider в каналите Dev и Beta. Наред с това беше разкрито, че софтуерният гигант работи по прехвърлянето на подсистемата WSA в Windows 11 към Android 13 - най-актуалната версия на софтуерната платформа на Google.

Мобилната операционна система Android 13 предлага нови функции, преработен потребителски интерфейс и др. Към момента не е известно какво точно ще бъде на разположение на потребителите на Windows 11 след преминаването на WSA към Android 13, но вероятно това ще включва възможността за прехвърляне на файлове между WSA и Windows 11. Очаква се да се появи и поддръжка на режим "картина в картината", при който приложение за Android може да се стартира в отделен прозорец върху използваните приложения за Windows. Съобщава се, че разработчиците възнамеряват да активират достъпа до LAN от WSA.

Що се отнася до споменатата по-рано актуализация на подсистемата WSA за членовете на Microsoft Insider, налице са оптимизирана производителност на клипборда, подобрена многонишкова производителност, подобрена стабилност при стартиране на пакети, интегриране на актуализации на ANGLE и GSK, интегриране на актуализации на ядрото на Linux и др. За пълен списък на актуализациите на WSL посетете официалния блог на разработчика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай