Международният музикален гигант TRACE с дебют в Булсатком

„Вярваме, че бъдещето е в партньорства с глобални медийни групи", казва Станислав Георгиев, генерален директор на „Булсатком“

Международният музикален гигант TRACE с дебют в Булсатком | StandartNews.com
  • Българските фенове на R&B, хип-хоп и поп, ще видят любимите си изпълнители в каналите TRACE Urban, TRACE Africa, TRACE Caribbean и TRACE Latina
  • Световната медийна група TRACE и “Булсатком“ обявиха стартирането на четири от премиум каналите на музикалния гигант, като част от каналите на „Булсатком“ в цяла България.

TRACE има внушителна аудитория от 300 млн. по целия свят, 97 % от които се интересуват предимно от музика и предпочитат първи да видят премиерите на нови песни или албуми. 67 % от тях обичат модата и актуалните дизайнерски решения, а 65 % проявяват интерес към новите технологии. На локално ниво, групата отразява местните тенденции в музиката, което я прави предпочитана в цял свят.

Един от водещите международни канали на групата е TRACE Urban, който предлага уникален поглед върху глобалната градска музика и култура. Концепцията на телевизията е да излъчва най-популярните ърбан музикални клипове, фокусирани върху най-новите хип-хоп, поп и R&B хитове, както и ексклузивни интервюта на известни личности. Не на последно място са и магазинните предавания и документални филми, свързани с градски артисти и тяхната култура.

В Африка музикалният канал TRACE Africa е №1 на континента и е посветен изключително на африканската музика и начин на живот. Фокусът на медийната група е да покаже многообразието на местната култура чрез музиката на най-добрите изпълнители на континента, както и най-новите им хитове, концерти на живо, ексклузивни интервюта и уникални документални филми.

Следващият регион е известен със своята красива природа и място за снимки на едни от най-популярните филми за пиратски приключения. Карибските острови предлагат неповторима местна музика по TRACE Caribbean. Каналът излъчва най-добрите видеоклипове от всички музикални жанрове от френскоговорящите и англоговорящите части на Карибски острови. Друга основна продукция на групата са концертите на живо и ексклузивните документални филми за островната музика и култура. Сред най-популярните предавания в TRACE Caribbean са "Good Vibes" със Zouk, Soca, Reggae, Dancehall, Kompa и други.

Няма как да пропуснем и TRACE Latina - най-добрият първокласен канал, изцяло посветен на латино музиката и културата 24/7. TRACE Latina представя най-доброто от латино градските ритми, сред които салса, регетон, бачата, меренге, самба, батукада, мамбо, румба, поп, рап и много други. Предимството на канала, е че носи същността на латино културата с най-доброто от музикални видеоклипове, интервюта, концерти и документални филми.

В коментар по повод партньорството с TRACE, Станислав Георгиев, генерален директор на „Булсатком“, сподели: „В „Булсатком“ вярваме, че бъдещето е в партньорства с глобални медийни групи като TRACE. Имаме възможността да предоставим повече забавно телевизионно съдържание на нашите клиенти с пускането на четири първокласни музикални канала на TRACE”.

На своя страна председателят и изпълнителният директор на TRACE Оливие Лаушез сподели „Вълнуваме се да разширим марката TRACE в България и да си партнираме с най-големия български оператор на PAY TV, Булсатком. TRACE Urban, TRACE Africa, TRACE Caribbean и TRACE Latina са ключови канали, които ще донесат атрактивна комбинация от френско и англоезично съдържание на новата публика в България“.

Днес TRACE покорява сърцата на феновете в 180 държави, благодарение на концепцията за отразяване на локални трендове в музиката и специфичната градска култура на различните континенти и държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай