Meta пуска пакет от нов родителски контрол за Instagram и Messenger

Родители могат да следят приятелите на детето си

Meta пуска пакет от нов родителски контрол за Instagram и Messenger | StandartNews.com

Meta пуска пакет от нов родителски контрол за Instagram и Messenger. Te дават възможност на родителите да видят колко време детето им прекарва в Messenger, както и да получат представа за хората, които следва в Instagram (и кой ги следва).

Родителите и настойниците вече могат да проверяват списъка с контакти на детето си в Messenger, заедно с техните настройки за поверителност и безопасност от Meta Family Center. Родителите също ще получат известие, ако детето им докладва за някого в приложението – стига техният тийнейджър да е активирал тази настройка, в допълнение към това да виждат кой може и кой не може да му изпраща съобщения.

В Instagram също има подобни актуализации. Това включва нов начин да се види колко общи приятели има детето с всеки, който следва, заедно с всеки, който го следва. Това може да помогне на родителите да следят дали техният тийнейджър контактува с непознати. 

В допълнение към тези функции Meta тества нова защита за своята система за съобщения в Instagram. Ако потребител иска да изпрати съобщение до някого, който не го следва в приложението, той ще трябва да поиска разрешението му, за да се свърже с него. Meta също изпробва ново известие в Instagram, което препоръчва на тийнейджърите да затворят приложението, ако разглеждат Reels през нощта.

Тъй като опасенията относно ефекта, който сайтовете за социални медии като Facebook и Instagram имат върху своите млади потребители, нарастват, Meta въвежда по-силни функции за родителски контрол и безопасност приложения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай