L'Oréal представи джаджи за прецизно поставяне на червило и рисуване на вежди

Brow Magic е разработена в сътрудничество с Prinker - компания, която произвежда устройства за временни татуировки

L'Oréal представи джаджи за прецизно поставяне на червило и рисуване на вежди | StandartNews.com

От години L'Oréal работи върху различни устройства за грим и грижа за кожата. На тазгодишното изложение CES 2023 компанията представи Brow Magic - джаджа, която използва технология за добавена реалност, за да подбере и нарисува перфектните вежди, както и HAPTA - прототип на апликатор за червило, предназначен за хора с ограничена подвижност на ръцете.

Brow Magic е разработена в сътрудничество с Prinker - компания, която произвежда устройства за временни татуировки. Нововъведението работи по подобен начин. Конструкцията включва 2400 малки дюзи, които могат да нанасят до 1200 точки на инч. Разработчиците смятат, че Brow Magic ще помогне да се намали количеството продукти, необходими за нанасяне на грим.

За да използвате Brow Magic, в смартфона ви трябва да е инсталирано приложение със същото име. С него потребителят може да сканира лицето и да използва ефектите на разширената реалност, за да намери най-подходящата форма на веждите. След като избере желания ефект, потребителят нанася грима за вежди - специална основа, която помага за изглаждане на кожата и осигуряване на перманентен грим, и след това премества веждите директно върху устройството. Накрая се нанася завършващ слой, за да се затвърди ефектът. За разлика от временната татуировка, при необходимост нанесеният с Brow Magic слой може веднага да бъде изтрит.

Освен това L'Oréal представи HAPTA - интелигентен апликатор за червило, предназначен за хора с ограничена сръчност. Той е разработен съвместно с притежаваната от Alphabet компания Verily Life Sciences, която произвежда електронни прибори за хранене с технология за стабилизиране, за да улесни храненето на хора с тремор. HAPTA ще улесни хората с ограничена подвижност на ръцете да рисуват устните си. Подвижният дизайн на устройството ви позволява да регулирате ъгъла и завъртането на апликатора за червило. Не е обявена информация за цената на новите джаджи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай