LG и Samsung с огънати екрани на смартфони

LG и Samsung с огънати екрани на смартфони | StandartNews.com

Вашингтон. Южнокорейската компания LG представи новия си смартфон с извит екран – LG G Flex, пише „Ню Йорк Таймс".

Това се случва месец, след като родният й конкурент Samsung представи телефон, наречен Galaxy Round, който бе обявен за първия смартфон с извит екран. Макар и вдъхновени от една идея, двете устройства изглеждат доста различно едно от друго. Телефонът на Samsung се огъва леко около вертикалната си ос, наподобявайки обувалка. LGG Flex има по ясна извивка по хоризонталната си ос, приличайки на банан. Затова и LG обяви новия си телефон за първия истински извит смартфон.

Двете устройства свидетелстват за иновациите сред производителите на смартфони, които се фокусират повече върху фактори като дизайна и ергономичността, за да разграничат продуктите си от представата за базова технология. В рекламни клипове в Южна Корея Samsung обрисува Galaxy Round като по-удобен за държане, защото пасва на естествените извивки на ръката.

Според LG, вдлъбнатата форма на G Flex екрана, която прилича на формата на най-новите телевизори, предлага по-добър ъгъл за гледане на видео. Засега и двата смартфона нямат гъвкав екран, но според експертите това е нещо, което трябва да очакваме.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай