Компютърните гиганти избраха Индия

Отварят 200 000 работни места

Компютърните гиганти избраха Индия | StandartNews.com

Водещите производители на компютри – всички играчи от Топ 6 на световния РС пазар без Apple, както и други известни имена ще започнат производство в Индия. Очакваните инвестиции се оценяват на милиарди долари.

Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo и няколко други компании са подписали споразумение с правителството на Индия за участие в програма, предназначена да стимулира производството на персонални компютри, лаптопи, таблети, компютри „всичко в едно”, сървъри и други устройства в страната, съобщи The Register.

Общо 27 компании участват в програмата, а правителството ще отпусне около $2 млрд. за изпълнението ѝ през следващите шест години. За да получат държавни инвестиции, компаниите трябва да организират производствени мощности в страната, както и да произвеждат продукти, които отговарят на определено ниво.

Според оценки на индийското правителство, новата програма ще произведе продукти на обща стойност $42 млрд. Освен това ще бъдат привлечени $360 млн. чуждестранни инвестиции и ще бъдат създадени 200 хил. работни места.

Пазарните анализатори коментират, че участието в програмата на водещи играчи от РС индустрията като Acer, Asus, Dell, HP и Lenovo е голяма победа за Индия и нейната стратегия, която насърчава производителите да диверсифицират своите дейности в страната.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай