Каква е новата джаджа на Xiomi

Създава висококачествени изображения с до 1200 нита

Каква е новата джаджа на Xiomi | StandartNews.com

Все повече компании развиват свои нови проекти в AR/VR технологиите. Този вид разработки са интегрирани предимно в “смарт” очила и това се очертава да стане голям бум следващите няколко години.

Една от тези фирми е Xiomi. На 27 януари тя стана част от надпреварата по време на .MWC 2023.

Очилата са под името Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition. Те тежат 126 грама. Биват захранвани от платформата Snapdragon XR2 Gen 1.

“Закачането” между телефон и очилата става буквално само с едно докосване. Свързаността между новият продукт на Xiomi и друго остройство е само 3 милисекунди.

Джаджата е оборудвана с два MicroOLED дисплея , като те са поставени във всяко от стъклата на очилата. Създават висококачествени изображения с до 1200 нита.

Иноваторското специално при очилата на Xiomi еq че те са първите създатели на дисплеят “на ниво ретина”. Това ги прави първите AR очила от такъв тип.

Магията на Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition се случва когато използващият ги чрез жестове може да “суайпва” страници, докато смартфонът му  е в джоба.

Гледането на TikTok и Youtube вече става по много по-лесен и задоволяващ  за окото начин. Също така чрез функцията “гребане”, очилата могат да бъдат свързани и с телевизор.

Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition все още са прототип и не се знае кога ще излязат на европейския пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай