Как Google стимулира служителите да се върнат в офиса

Предлага им предстой във фирмения хотел

Как Google стимулира служителите да се върнат в офиса | StandartNews.com

Google предлага на служителите си нов стимул да дойдат в офиса им в Маунтин Вю, Калифорния - престой в хотел с отстъпка. Компанията предлага цени от $99 на вечер за своя хотел в кампуса, за да помогне на служители, работещи от разстояние, да преминат към хибриден работен график. 

Google започна да изисква от служителите да се връщат в офиса за три дни седмично миналата година и оттогава продължава да настоява да приемат хибридни работни графици. През юникомпанията включи проследяване и съобщи, че личното присъствие ще бъде взето предвид по време на прегледите на ефективността.

По това време CNBC също съобщи, че Google е в процес на преоценка на напълно отдалечения статус на някои от служителите си. Скорошните съкращения в Google включват обявяването на 12 000 съкращения през януари.

Хотелът е част от новия кампус на Google с площ от 42 акра Bay View , който отвори врати в Маунтин Вю миналата година след години на планиране и може да побере 4000 служители.

Посочва се, че фирмата осигурява и закуска. Съобщава се обаче, че хотелските престои няма да се считат за одобрени бизнес пътувания. Цената за хотел с отстъпка важи само до 30 септември, но не е ясно колко ще струва след това.

Ако приемем, че служител на Google е останал 30 последователни дни, това е около 2970 долара на месец – малко по-малко от средната ставка за апартаменти с една спалня в района на Сан Франциско, но не толкова голяма стойност от цената на по-постоянните жилища. 

Според CNBC служителите са обсъдили предложението на вътрешен форум със смесени чувства. „Сега мога да върна част от заплатата си на Google“, пише един служител, а друг изтъква, че удобствата на Google са по-добри от това, което имат собствения си апартамент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай