iPhone навърши 16 години

На този ден Стив Джобс представи първия смартфон на Apple, който промени всичко

iPhone навърши 16 години | StandartNews.com

Точно преди 16 години главният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс излезе на сцената на изложението MacWorld Expo, за да представи чисто нов продукт, който съчетаваше iPod със сензорен екран, революционен мобилен телефон и новаторски интернет комуникатор. Ето как го описва самият Джобс.

Новото дете на Apple щеше да направи революция и да задмине музикалния плейър iPod, чието производство беше прекратено миналата година. Днес iPhone е най-важният продукт на Apple - погледнете само последния отчет за приходите: iPhone е донесъл нетна печалба от 42 милиарда долара, повече от Mac, iPad и други носими устройства, взети заедно. iPhone се превърна и в сърцевината на богата екосистема от аксесоари - от слушалки до смарт часовници - която генерира милиарди долари всяко тримесечие за Apple.

В тази връзка iPad е разклонение на iPhone и в момента е водещият таблет в света. Не само това - опитът, който Apple натрупа при разработването на чипсети за iPhone и iPad, я накара да спре да използва продукти на Intel и да прехвърли лаптопите и много работни станции Mac към чипове, базирани на Arm.

Няма съмнение, че iPhone се превърна в един от най-влиятелните продукти през последните няколко десетилетия и оказа решаващо влияние върху формирането на мобилната индустрия като цяло през този период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай