Интернет чиниите на Илон Мъск привличат котките

Съоръженията са част от услугата за спътников интернет Starlink

Интернет чиниите на Илон Мъск привличат котките | StandartNews.com

Оказва се, че интернет чиниите на Starlink привличат котките. За това свидетелстват коментари на потребители в социалните мрежи.

Припомняме, че Starlink е спътников интернет, разработван от ръководената от Илон Мъск космическа компания SpaceX. Целта е услугата да покрива труднодостъпните райони по цялата планета. Самата интернет връзка пък се осъщестява чрез спътници, разположени в орбита на Земята.

Наскоро клиент на Starlink сподели в Twitter, че е видял поне пет котки, сгушени край една от чиниите, осигуряващи достъпа до интернет. Животните очевидно са искали да се възползват от топлината, която тя произвежда.

„Starlink работи чудесно, докато котките не разберат, че чинията отделя топлина в студените дни“, написа Арън Тейлър в навечерието на Нова година. Възможно е съоръженията да привличат и други малки същества. А един потребител на Reddit дори стигна дотам, че да използва термични изображения, за да определи защо животните могат да се събират около чиниите.

„Проверявах чинията си с термичен мерник и всъщност изглежда, че цялата е топла“, сподели той. „Така че може да видите различни животни около нея, ако е разположена на земята“.

Други потребители изразиха опасения, че птиците, кацнали по ръба на съдовете, могат да представляват проблем за производителността. Не е ясно обаче дали „натрапниците“ наистина причиняват прекъсвания на услугата.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай