Intel и Samsung показаха таблет с разтягащ се дисплей (видео)

Моделът променя размера си от 13-инчов до 17-инчов и обратно

Intel и Samsung показаха таблет с разтягащ се дисплей (видео) | StandartNews.com

Samsung Display и Intel разработват таблет с плъзгащ се дисплей, който може да се завърта. По време на вчерашното представяне на Intel Innovation 2022 главният изпълнителен директор на Samsung Display Чой Джу Сун (JS Choi) демонстрира прототип на необичаен компютър, който може да се трансформира от 13-инчов таблет в по-голям 17-инчов модел.

Чой отбеляза, че вчера е обявил първия в света плъзгащ се 17-инчов дисплей на компютър. Устройството ще задоволява различни нужди и ще осигурява както преносимост, когато е необходимо, така и по-голям дисплей в други случаи. Беше отбелязано, че Samsung е избрала формат на слайдер вместо сгъваем гъвкав дисплей и това служи като косвено потвърждение, че огъващите се варианти в крайна сметка могат да изчезнат от сцената.

 

От години Intel експериментира с компютри в нови форм-фактори и преди това подготвяше технология за интегриране на своите решения в дизайни с два екрана и сгъваеми устройства - преди Microsoft да се откаже от плановете си за разработване на Windows 10X за сгъваеми устройства. Такива форм-фактори се нуждаят от специален софтуер и приложения, за да демонстрират по-добри резултати. Все още не е известно как Intel възнамерява да насърчи приемането на компютри с плъзгащи се екрани.

Прототипът, демонстриран от Samsung Display и Intel, всъщност представлява 13-инчов таблет, който може да се трансформира в 17-инчов моноблок благодарение на плъзгащ се механизъм. Intel вече демонстрира на него софтуера Unison, който е предназначен за безжично свързване на базирани на Intel компютри със смартфони, включително iPhone.

Засега плъзгащият се компютър е само концепция и не се знае кога компаниите ще представят търговски версии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай