Instagram въвежда нова функция

Тя позволява на потребителите да създават колекции с приятелите си

Instagram въвежда нова функция | StandartNews.com

През 2017 г. Instagram стартира функция за отметки, наречена „колекции“,  която позволява на потребителите да организират публикациите, които запазват, в групи за по-лесен достъп. Сега Instagram въвежда нова функция, която позволява на потребителите да създават колекции с приятелите си.

Социалната мрежа пуска „съвместни колекции“, начин хората да се свързват с приятели по споделените си интереси, като запазват публикации в съвместна колекция в групов чат. С други думи, вече можете да споделяте публикации с приятел на група приятели и да ги запазвате в специално пространство.

Новата функция може да се разглежда като начин за Instagram да се конкурира с Pinterest, който предлага функция „Групови табла“ от 2018 г., позволявайки на потребителите да си сътрудничат помежду си в платформата.

Всеки член на чата може да добавя или премахва публикации от колекцията. Потребителите също имат опцията да добавят публикации, споделени в чат, директно към колекция за съвместна дейност. 

Съвместните колекции са полезно допълнение към платформата и имат множество приложения - например, функцията може да се използва, за да помогне на група приятели да планират пътуване, като им позволи да запазват публикации на места, които искат да видят, или неща, които искат да опитат, когато посещават ново място. Или съвместните колекции могат да се използват за ежедневни неща, като организиране на специално пространство, където вие и вашите приятели да споделяте публикации за общите си интереси, като например мемове, рецепти, съвети за тренировки, идеи за занаяти и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай